Nieuwtjes

Brigitte gaf een workshop ‘Hoe interview ik de minister van onderwijs?’

De juni-editie van het tijdschrift Vives had een heel bijzondere gasthoofdredactie: de klas van docent Henk ter Haar van het Guido in Arnhem. Eén van de uitdagingen die de klas bedacht had, was een interview met minister Arie Slob. En zowaar, de minister beloofde zelfs om naar Arnhem te komen! Om goed beslagen ten ijs te komen gaf ik een workshop interviewvaardigheden en journalistieke artikelen schrijven. Natuurlijk was ik ook aanwezig bij het interview en begeleidde ik de leerlingen bij het schrijven van het artikel. Voor alle betrokkenen een superleuke én leerzame ervaring.

Lees hier het resultaat>>


Brigitte schrijft aan haar tweede boek

In 2011 verscheen mijn eerste boek Lastminutemama’s bij Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum. Twaalf vrouwen die achtendertig jaar of ouder warencoverLMM3D toen ze voor het eerst moeder werden, vertellen in dit boek hún verhaal. Ze vertellen openhartig over hun leven voor en na het krijgen van hun kind of kinderen. Over beslissingen, verwachtingen, vooroordelen, ervaringen en de toekomst. Alle informatie vind je op www.lastminutemamas.nl
Sinds begin 2017 ben ik bezig met een tweede boek. Deze keer geen interviews, maar een historische roman tussen feit en fictie. Waar het over gaat? Dat houd ik nog even geheim.