Werkwijze

U kunt Tekstbureau Blij dat ik schrijf inschakelen voor alle denkbare tekstwerkzaamheden. Van de volledige conceptontwikkeling van een communicatieproduct en het uitvoeren daarvan, tot en met de eindredactie van bestaande teksten.

In alle gevallen kom ik graag voor een eerste bezoek met u en uw organisatie (nader) kennismaken. Zo’n eerste gesprek is geheel vrijblijvend en voor mijn rekening. In het gesprek komt meestal al wel aan de orde wat u met uw tekst wilt bereiken en bij wie.

Op basis van zo’n eerste gesprek kan ik in de regel al een gedegen offerte voor u maken, zodat u meteen weet waar u aan toe bent met Tekstbureau Blij dat ik schrijf.
Vervolgens is een goede briefing cruciaal. Zo weten we van elkaar wat de verwachtingen en afspraken over en weer zijn. Briefen kan in een vervolggesprek bij u op kantoor of via mail of telefoon. Aan de orde komen onder meer het doel dat u met uw communicatieuiting voor ogen hebt, de inhoud van uw boodschap en uw doelgroep. Is de tekst voor een brochure of bijvoorbeeld voor uw website? Dat maakt nogal verschil in de te kiezen stijl. Welke informatie is beschikbaar en welke informatie moet door mij verzameld worden? We spreken een planning af en u geeft aan hoe u de tekst aangeleverd wilt krijgen.

Ik ga enthousiast aan de slag en u krijgt de tekst, in de door u gekozen vorm, foutloos én natuurlijk netjes binnen de afgesproken deadline, aangeleverd.